Újra volt Budafaux! 

 

 

2015. május 23-án harmad magammal felkerekedtünk Székesfehérvárról, hogy részt vehessünk a IV. alkalommal megrendezésre kerülő Budafaux-n.  A verseny helyszíne a Cantina klub volt. Még soha nem jártam ott és bevallom kellemes csalódás volt a pici, de barátságos klub helység és a családias légkör. A vendéglátónk Csonti gondoskodott az izgalmakról és a megfelelő versenyasztalokról. Végül 10 fős mezőny rajtolt el. A Főnixcsarnokot Egon, Yosh, Szőke és én képviseltük. Első körben rögtön a házigazdát, Csontit sikerült ellenfélként megkapnom. Neverborn frakciót és Lilithet hozta, míg én a Ten Thunder frakcióból Mei Fenget választottam. A listám az alábbi volt:

 

Ten Thunders Crew - 51 - Scrap

 

Mei Feng -- 6 Pool

 +Hard Worker [1]

 +Price of Progress [1]

 +Vapormancy [1]

 

Emberling [3]

Guild Pathfinder [6]

Metal Gamin [4]

Metal Gamin [4]

Rail Worker [5]

Strongarm Suit [11]

Wastrel [4]

Yamaziko [7]

 +Recalled Training [1]

 

 

51 pontból raktam össze a sereget mert a teljes csapat festett volt.  A stratégia Interference volt , ami mellé Make them Suffer és Protect Territory sémákat választottam. Bevallom Csontitól tartottam, mert erős játékosként ismerem. Nem is csalódtam, a második körtől ment az adok kapok rendesen. A kártya valamiért a pártfogásába vett és végig  „dumb luck”/továbbiakban: DL/ flippjeim voltak, míg szegény Csontinak épp az ellentéte volt. Ennek köszönhetően sikeresen levettem a Teddy-jét, majd pedig a Terror tot-okat a pálya széléről. De hát ilyen az élet. Nagyon jól muzsikált a csapat és a pálya teljesen két részre szakadt. Az egyik oldalon két mester  csépelte egymást pár figurával körbevéve, míg a másik oldalon az én Henchmanem és két három minionom írta szépen a sémapontokat. A végeredmény egy szoros 8-7 lett az én javamra. Remek előjel az egész napra nézve!

 

Jött a második kör. Megint csak a helyiek egyik versenyzőjét dobta a gép. Dávid Rasputinát választotta az Arcanistáktól, én pedig hoztam az előző Crew-t egy kis módosítással:

 

Mei Feng -- 6 Pool

 +Hard Worker [1]

 +Price of Progress [1]

 +Vapormancy [1]

 

Emberling [3]

Metal Gamin [4]

Metal Gamin [4]

Rail Worker [5]

Strongarm Suit [11]

Taelor [11]

 +Smoke grenades [1]

Willie [6]

 

 

 

 

A stratégia Reckoning volt, ami mellé Bodyguard-Taelor, valamint Entourage-Mei Feng sémákat választottam. Igazi öldöklés volt várható. A küzdelem hozta is a vártakat, a legnagyobb problémám viszont azzal volt, hogy a 2.- 3. körben tisztán csak 1-1 figurát öltem meg, valójában blastból és burning kondicióból hullotak még figurák, de ugye az nem számított a stratégiába. A legveszélyesebb figuráját, a December Acolyte-ot kicsit kirakta szélre még az első körben, ezért sikerült a figyelmét lekötni a Strongarmsuittal és Willie-vel- Azt láttam, hogy a taktikája a terepből adódóan az lehetett, hogy középre felfejlődik a csapata, az Ice Golem mint heavy hitter kijön és leköti az én figuráimat, míg Ő az ice Gamineken keresztül rommá varázsol Raspival. Hát ez nem jött be, ugyanis a 3. kör első aktívációjaként Taelor berobbant a brigád közepébe és agyonvágta az óriás jégszörnyet. A Metal Gaminjaim már az első körben vadul kezdték castolni a Magnetismet az Ice Gaminekre, ezt a szokásukat nem hagyták abba, aminek következtében a sérült Gaminek a blastokba el is hagyták a csatateret. A mesterem még ebben a körben odaugrált Taelor mellé és pörgőrugásával, meg a sárkány leheletével jelezte, hogy nem lesz kegyelem. Kör végén burning conditionbe belehalt az utolsó ice gamin. A 4.körben elbúcsúztunk a December Acolyte-tól Taelornak hála, de a mester még bírta és a Silent One meg a Totem is, úgyhogy  a többi figurám ráállt a témára. Mei Feng lehellete nyomán hullott a Raspi és totem is elszenvedett pár woundot. Az 5. körben sikerült kivégezni a maradék figurát és mivel a játék végén sem hagyott el a szerencse, a következő körre flippelésnél 11-est húztam, aminek köszönhetően a stratégiából be tudtam írni a max pontot ugyanúgy, mint a sémákból. A végeredmény 10-2 ide.

 

Mámorban úsztam, hiszen tudtam, hogy döntőt fogok játszani már csak a másik fél kiléte volt kérdéses. Ki is derült, hogy Faragó Andrissal/Szőkével fogok meccsezni. Elég jól ismerem Szőke csapatát és mivel vele pont gyakoroltunk is a versenyre párszor, tudtam hogy nem lesz séta galopp.

A DL faktor ráadásul ellene nem működik, mivel nagyobb a DL faktora, mint bárkinek az országban.

Andris nem okozott csalódást hozta a Vikiket, én pedig megint csak Mei Fenggel léptem a pályára:

 

Mei Feng -- 6 Pool

 +Hard Worker [1]

 +Seismic Claws [1]

 +Vapormancy [1]

 

Emberling [3]

Fuhatsu [10]

+Smoke grenades [1]

Guild Pathfinder [6]

Metal Gamin [4]

Metal Gamin [4]

Rail Worker [5]

Wastrel [4]

Yamaziko [7]

 +Recalled Training [1]

 

 

 

A stratégia Stake a Claim volt, ami mellé Breakthrough, Cursed Object sémákat választottam.

Egy nagyon taktikus és izgalmas mérkőzés volt, számomra a torna legizgalmasabb meccse volt. Míg a kártya az Ő oldalán hihetetlenül jól adta a lapokat, számomra egészen mást tartogatott. Úgy azért elég nehéz kihozni a legegyszerűbb varázslatomat is, amihez csupán egy hetes lap kell, hogy még kézből(6 lapból) sem tudom megoldani. A játék elejétől figyelnem kellett a trapper-eire, amik a plusszos sebzéseik miatt one shootolni tudnak szinte bárkit, illetve a hiper mobilis Vikikre. Sikerült úgy felraknom a figuráimat, hogy nem tudta már az első körben sem a Vikiket bedobni, sem pedig a mesterlövészekkel levadászni a fontos figuráimat. A 2. körtől már a jobboldali trappere semlegesítve lett hiszen meelebe sikerült bedurrannom két figurámmal is. A Vikik meg ráfókuszáltak egy Rail Workerre, meg az öreg Fuhatsura, gondoltam is hogy ott ellesznek egy darabig, én pedig csinálhatom Mei Fenggel a a stratégiát. Azonban a szerencse faktor miatt (4 kört kezdett ellenfelem) a 3. és 4. körben elburryzte a mesterem, ami hatalmas taktikai előnyt adott neki. Sajnos nem tudtam ezt kivédeni, pedig a negyedik körben az egyetlen nagy lapommal megpróbáltam(11-es), de hát nála volt két 13-as is a biztonság kedvéért . Mivel addig a sors kegyeltjének éreztem magam nem bánkódtam nagyon, hogy most Fortuna Istennő magamra hagyott. Jó meccs volt és azért így is 8-5 lett a vége, ami szerintem egy vállalható vereség volt. Ami a legjobb volt, hogy sikerült a Viktóriáit kivonni a játék jelentős részéből, és Fuhatsu megint bizonyított, hogy mennyire hasznos figura, még ha a kártya nem is engedte, hogy megöljem vele a mester Vikit. 

Az eredményhirdetés során a fesztelen jókedv, ami egyébként az egész tornára jellemző volt az egekbe szökött, ahogy mindenki éppen az aktuális csatában megélt élmények alapján kommentálta a helyezéseket. Remek érzés volt harmadik helyezést elérni, valamint tudni, hogy a második (Egon) és első (Szőke) helyen is klubtársaim végeztek, akikkel hétről hétre játsszuk ezt a remek játékot. Egy biztos: a következő versenyen is ott leszek és remélhetőleg még jobb helyen sikerül majd végezni!

 

Addig is mindenki játszon sokat és CHEAT YOUR FATE! 

 

Írta: Szabó Péter (Kutya)