Előszezon szabályok

- A bajnokság alatt a felújított LRB6 szabálykönyv alapján kell csapatot építeni és a meccseket lejátszani. Az új csapatokat 1 100 000 aranyból lehet összerakni. Minden edző csak egy csapattal indulhat a ligában.

- Aki részt vett az 1. Lángoló Csirke ligában, hozhatja azt a csapatot, amivel akkor játszott.

- A kiegyensúlyozottabb erőviszonyok érdekében, a kezdő csapatok két meccset játszhatnak az előszezon alatt.

- Előszezon meccset csak a bajnokságban induló kezdő csapat ellen lehet játszani.

- A meccseket előre be kell jelenteni a liga számára létrehozott fórumon.

- Az előszezon meccseken történteket (passzok, sérülésokozás, touchdown, sérülések stb.) a boltban található meccsösszesítő lapon jegyezni kell (rendesen, érthetően). Ez a két játékos felelőssége. Jegyzőkönyv hiányában a meccset nem tekintem lejátszottnak, azt meg kell ismételni. A fejlődéseket (ha van) a meccs után rögtön ki kell dobni, (jegyzőkönyvön jegyezni kell), de a fejlesztésről nem kell azonnal dönteni, azonban legkésőbb a következő meccs előtt egy nappal le kell jelenteni (fórumon, e-mailben). A lapokon tüntessétek fel a különbségből vásárolt előnyöket is.

 

Az előszezon meccseken a liga szervezősége minden csapat számára biztosít 1 db gyógyítót, ingyen.


- A csapatban történt változásokat (fejlődés, új játékos, kiegészítő személyzet, újradobás vásárlása stb.) az edzőnek a következő meccse előtt legalább egy nappal le kell jelentenie. Ezt megteheti a fórumon (Főnixcsarnok-Székesfehérvár), e-mailben (info@fonixcsarnok.eu) vagy a klub Facebook oldalán.

 

Az előszezon október 22.-től november 4.-ig tart.

 

- A nevezés feltétele a nevezési díj befizetése. Ez klubtagoknak 500 Ft, mindenki másnak 1500 ft (ebből 500 megy a díjba, 1000 a klub fenntartására). Emellett egy rostert (csapatlista) is le kell adni a Klubban, vagy el lehet küldeni az info@fonixcsarnok.eu-ra is. A nevezési díjat elég az első alapszakasz meccs lejátszása előtt befizetni.

 

Alapszakasz szabályok

 

- A liga alapszakaszában azok a csapatok vehetnek részt, amelyek leadtak egy érvényes csapatlistát és az első meccsük előtt befizették a nevezési díjat. Aki részt vett az 1. Lángoló Csirke ligában, hozhatja azt a csapatot, amivel akkor játszott.

- Az alapszakasz 3 turnusból áll. A csapatok minden turnusban két meccset játszhatnak, de ugyanaz a csapat nem játszhat egymással kétszer egymásután. A győzelem három pontot, a döntetlen egy pontot, a vereség nulla pontot ér.

- Az alapszakasz turnusai:

1. 2012. November 5. – December 2.

2. 2012. December 3. – December 30.

3. 2013. Január 2. – Január 27.

- Az alapszakasz alatt speciális házi szabályok, szabálymódosítások is érvényben lesznek. Ezeket legalább egy héttel a következő turnus előtt közzé tesszük. Az első turnusra vonatkozó szabálymódosítást lásd lejjebb.

- Az alapszakasz meccseken történteket (passzok, sérülésokozás, touchdown, sérülések stb.) a boltban található meccsösszesítő lapon jegyezni kell (rendesen, érthetően). Ez a két játékos felelőssége. Jegyzőkönyv hiányában a meccset nem tekintem lejátszottnak, azt meg kell ismételni. A fejlődéseket (ha van) a meccs után rögtön ki kell dobni, (jegyzőkönyvön jegyezni kell), de a fejlesztésről nem kell azonnal dönteni, azonban legkésőbb a következő meccs előtt egy nappal le kell jelenteni (fórumon, e-mailben). A lapokon tüntessétek fel a különbségből vásárolt előnyöket is.

- Az alapszakaszban csak akkor kaphat halott játékos MVP díjat, ha az adott meccsen szerzett sztárjátékos pontot. Ellenkező esetben új játékost kell választani.

- A ligában a csapatértékből adódó különbség összegét csak alap segítségekre (Inducement  LRB 6 28.old) lehet költeni, speciális játékkártyákra nem.

- A csapatban történt változásokat (fejlődés, új játékos, kiegészítő személyzet, újradobás vásárlása stb.) az edzőnek a következő meccse előtt legalább egy nappal le kell jelentenie. Ezt megteheti a fórumon (Főnixcsarnok-Székesfehérvár), e-mailben (info@fonixcsarnok.eu) vagy a klub Facebook oldalán.

 

Rájátszás szabályai

 

- A rájátszás az alapszakasz végén egy egyenes kieséses verseny formájában kerül megrendezésre a jelenlegi elképzelés szerint. Ez az alapszakaszban résztvevő csapatok számának függvényében változhat. Ennek tervezett időpontja 2013. február 2. vagy 3. (szombat vagy vasárnap).

- Az alapszakaszban bevezetett speciális szabályok és szabálymódosítások a rájátszásban is érvényben lehetnek. Ez a rájátszás végleges formájától is függ.

- A rájátszásba bejutók száma az alapszakaszban résztvevő csapatok számától függ. Páratlan számú résztvevő esetén a legjobb alapszakaszbeli eredményt elérő csapat előnyerő lesz.

- Az meccseken történteket, ahogy az alapszakaszban is, a meccsösszesítő lapon jegyezni kell (rendesen, érthetően). Ez a két játékos felelőssége. Jegyzőkönyv hiányában a meccset nem tekintem lejátszottnak, azt meg kell ismételni.

 

Extra szabályok, szabálymódosítások

 

  1. Turnus: Közeleg a Tél.

Az alapszakasz alatt (mind a három turnusra vonatkozik) a következő időjárás táblázatot kell használni:

2 – Ragyogó napsütés (Very Sunny)

3-8 – Szép idő (Nice)

9-10 – Eső (Pouring Rain)

11-12 Hóvihar (Blizzard)

 

Díjak

 

Alapszakasz

-          legtöbbet passzoló játékos: 20 000 arany, 2 SZJP

-          legtöbb gólt szerző játékos: 20 000 arany, 2 SZJP

-          legtöbb sérülést okozó játékos: 20 000 arany, 2 SZJP

-          legjobb játékos: 20 000 arany és a Fan Favorit skill

Az alapszakasz legjobb játékosát azon csapatok legtöbb sztárjátékos pontot szerző játékosai közül választjuk, amelyek legalább 3 mérkőzést játszottak. Csak az adott szezonban szerzett pontok számítanak.

-          Egyenlő eredmény esetén 10-10 ezer aranyat és 1-1 sztárjátékos pontot kapnak a játékosok (egy csapatból csak egy játékos számít, az edző dönti el, hogy ki).

 

Döntő

-          A döntőben szereplő csapatok bevétele fixen 100 000 arany.

-          A döntő győztese elnyeri a Főnix-kupát és a nevezési díjakból összegyűlt összeget levásárolhatja a Főnix-csarnok webshopjában.

 

Különdíj

-          A Norskai Hajóorvosok Szövetségének különdíja

A liga alatt a legtöbb sérülést elszenvedő csapat a következő ligára egy ingyen gyógyítót kap. Ez a gyógyító nem számít bele a limitbe, de 50 000-el növeli a csapatértéket.

 

A Főnix-kupa

A kupa mágikus ereje képes feltámasztani a halott játékosokat. Ám hatalma minden egyes használattal csökken, míg végül porrá omlik és csak a következő szezon elején éled újra.

A Főnix-kupa birtokosa meccsenként egyszer használhatja annak hatalmát. Az edző dob d6-al és kettő vagy nagyobb dobás esetén a halott játékos feltámad. Minden használat után egy -1-es módosító adódik a dobáshoz. Ha az eredmény egyes, a kupát nem lehet többet használni az adott szezonban. A feltámadt játékosnak ki kell hagyni a következő meccset.