A rossz idő után, most, hogy újra előbukkant a nap, jól esik visszaidézni azt a kellemes, napsütéses hétvégét, ami szinte tegnap volt. A 2013-as versenyidényt egy több szempontból is megújult, vidám eseménnyel nyitotta a Főnixcsarnok: a IX. H.É.T.-vel. Miután már most készülünk a következőre, fel akartuk kicsit eleveníteni hogyan is sikerült a verseny, milyen is volt a mi szemszögünkből.

 

Több dolog is izgalomra adott okot, nem kevés kihívással kellett szembenéznünk, mikor nekiálltunk a szervezésnek. Az első és talán legkomolyabb az új helyszín volt. Miután kétnapos eseményről van szó, ezért az eddigi helyszín tökéletesnek számított: nagy terem egy kollégium épületében, így a verseny és a szállás is egy helyen volt. Nem is mertük azt gondolni, hogy ezt túlszárnyalhatjuk, ám mindent összevetve azt mondhatjuk: sikerült. Az új helyszín profinak bizonyult. Bár távolabb esett a városközponttól, ez utólag nem okozott problémát. A modern konferenciaterem nagyobb, szebb, világosabb és tágasabb volt. A mellette levő motel pedig olcsó és igényes szállást biztosított. Volt rendes kihangosítás, légkondi, galéria és a hatalmas üvegezett részen besütő nem kevés napsütés.

 

 

 

 

 

Végül egy másik fontos szempontból is jó választásnak bizonyult az új helyszín: a létszám miatt. A IX. H.É.T. ugyanis rekorddöntőnek bizonyult az összindulók és a rendszerenkénti indulók számában egyaránt. Az összlétszám a 100 fős határt súrolta és a legtöbb játék is bőven túllépte eddigi versenyzőinek számát. A rengeteg ember végül hely szempontjából sem jelentett gondot: az új helyszínen könnyedén elfért mindenki.

 

Sok induló sok játékasztalt is jelentett, amit tereptárgyakkal kellett megtölteni. Az eddig is kemény munkával, nagyobb részt saját kezűleg készített terepek újakkal egészültek ki, amiért ezúttal is óriási köszönet jár a fehérvári Főnixcsarnok klub lelkes tagjainak! Szintén köszönet jár a budapesti Cantina klubnak is, ami az ugyancsak rekordmennyiségű indulót adó Warmachine/Hordes játékrendszer asztalaira biztosított további tereptárgyakat. Így üres asztal nem volt a környéken, csak fűszőnyeggel, rengeteg változatos tereptárggyal, na és persze lelkes játékosokkal körbevett csatamezők.

 

Egy újabb izgalmas újdonság volt, hogy ezúttal külföldi játékosok is tiszteletüket tették versenyünkön. Szlovén és osztrák indulók is szinesítették a Warmachine/Hordes és Malifaux mezőnyt. Ezt hatalmas és fontos előrelépésnek tekintjük, hiszen véleményünk szerint a változatos játékok egyik fontos tényezője a változatos ellenfél. Mindig vérfrissítőnek számít, ha valaki eddig nem ismert versenytárssal szállhat szembe egy méta erejéig. A külföldi játékosok meghívása nem kis szervezést igényelt, amiért ezúttal is köszönet jár azoknak, akik ebben segítettek, közbenjártak! Ezt az irányt továbbra is szeretnénk megtartani a H.É.T.-ben, úgyhogy reméljük legközelebb még többen jönnek más országokból.

 

Ahogy eddig, most sem maradhatott el a híres (hírhedt?) Fehérvár By Night afterparty. Talán ezúttal kicsit szolidabbra sikeredett, mint azelőtt, hiszen ez most két estét jelentett, de jó hangulatból és vidámságból ezúttal sem volt hiány. Ráadásul esti ámokfutásunkra a lelkes szlovén versenyzők is velünk tartottak.

 

A sok újdonság után a hagyományok mellett se menjünk el szó nélkül. Van pár apróság, amihez még mindig ragaszkodunk és a sok újítás mellett ezeket továbbra is megtartottuk. Ilyen a verseny könnyed, már-már meghitt légköre, a játékrendszerek egyedi,  hangulatos történetvezetése. Egyedül a Warmachine/Hordes képviselte a kompetetívebb irányt a versenyzők kérésére, ami viszont nem változtatott a megszokott baráti atmoszférán. Ezúttal is megszerveztük a közös ebédrendelést, amivel remélhetőleg újra levettük az ételszerzés terhét a játékosok válláról, egyúttal megtöltöttünk nem egy éhes pocakot. Emellett folytattuk a Custom Kupa sorozatunkat, aminek keretében ezúttal a már sokat emlegetett Warmachine/Hordes rendszer kapta Mc által készített egyedi kupát (köszönjük Mc!). Nagy szívfájdalmunk, hogy a mestermű végül a szlovénok kezében landolt, akiknek ezúttal is gratulálunk a remek szereplésért!

 

 

 

 

Összességében elmondható, hogy elégedettek voltunk a IX. H.É.T.-el. Amik eleinte komoly akadálynak igérkeztek, azokat sikeresen vettük. Egyúttal hadd gratuláljunk még egyszer minden indulónak és helyezettnek!

 

Ám minket nem abból a fából faragtak, akik ennyivel megelégednének. Az a láng, ami belül hajt minket arra sarkalja a csapatot, hogy ezt is felülmúljuk. Már gyűjtjük az ötleteket, észrevételeket, amivel még jobbá, még nagyobbá varázsolhatjuk Magyarország egyik legkiemelkedőbb wargame eseményét. Várjuk a ti véleményeteket is, hiszen a végső cél nálunk mindig a rengeteg mosoly a játékosok arcán.

 

 

Addig is megvan már a következő, kerek X. H.É.T. időpontja is: július 6-7!!!! Mindenki vésse be a naptárába! Bízunk benne, hogy még eddigieknél is remekebb versenyt sikerül majd szerveznünk, amire nagy szeretettel vár Benneteket: a Főnixcsarnok csapata.

 

Battle reportok, élménybeszámolók a IX.H.É.T.-ről:

 

Csontitól: http://geistwald.blog.hu/2013/03/09/patkanybol_nem_lesz_szalonna

 

Ausztriából: http://www.diefestung.com/forum/thread.php?postid=764162#post764162

 

Szlovéniából: http://museonminis.com/forums/index.php?topic=1467.0

http://museonminis.com/meta-crunch-04-het-2013-tournament-recap/