GW airbrush festékek

Ismét egy rövidebb festős cikk következik. A legnagyobb gyártó, mindannyiunk kedvenc Games Workshopja is beleállt a trendbe, és kijött egy teljes termékpalettával airbrush festékek terén. A hír nem nagyon mozgatott meg, hiszen nagyon jól elvagyok Vallejo festékeivel, azonban CSV meglepett pár tégellyel kipróbálás és véleményezés céljából.

Kaptam feketét, ami ugye mindig jó, egy élénk pirosat, egy olivazöldet, egy világosbarnát, és egy fémszínt. Sokáig nem tudtam velük igazából mit kezdeni, de aztán bejött egy olyan projekt, ami pont ezeket a színeket használta. Így született meg az 5. Határőr Légió kötelékébe tartozó Gun Carriage, populáris nevén fagyiskocsi.

Az egész makett fekete alapot kapott, ahol nem fogta be a spré, ott airbrushal korrigáltam. Itt máris jól jött az új festék.

A makett domináns része fém, amit fekete alapra a leghálásabb felfesteni, így azzal folytattam a fújást. Kicsit félve használtam a fém színt, mivel tartottam attól, hogy a nagyobb fém pigmentek gyorsabban eltömítik a pisztolyt, és utána rémálom lesz kitakarítani. Aggodalomra adott okot az is, hogy a nem megfelően kitisztított eszköz innentől minden festékemet random fém pigmentekkel fogja szennyezni, ami tönkreteszi a nem fémes felületeket. Szerencsére azonban ennek nyoma sem volt, a festék jól terült, és könnyedén használható volt.

A színre fújás előtt Vallejo fehérrel fújtam fel a zenithal lightingot a makettre. Ez azért volt fontos, mert ezzel már árnyékoltam is a színeimet, nem kellett bemosással elrontanom a felületeimet.

A színek felfújása elég hatékonyra sikerült, alig néhány helyen kellett csak visszajavítani.

    

 

És akkor a véleményem a festékekről. Nos alapesetben nagyon jó dolog szidni a GW-t, mert jópár húzásukkal tettek keresztbe régi vásárlóiknak. De itt egyszerűen nem lehet fogást találni a gyártón. Az egyetlen negatívum amit felróhatok, az a tégely minősége. Ez a kidolgozás nem könnyíti meg a szórópisztolyos felhasználást. A festékűrbe macerásabb betölteni, mint a konkurens gyártó termékét, és a peremen maradó felesleg is kárba vész. Ellenben a festésből maradt anyagot könnyebb visszajuttatni a tégelybe. A festék állaga jobb, mint a Vallejo festékeké. Nagy részüket felrázás után higítás nélkül volt a legjobb fújni. A pisztolyt nem tömítették jobban, mint a többi akril, és az általam használt vegyszer ugyanolyan jól oldja, mint a Vallejot. Bátran merem ajánlani minden airbrush festőnek!

Végezetül jöjjön a kép az elkészült makettről!Írta: Wolfi