Kipróbáltuk: Love Letter


 

Sziasztok! A székesfehérvári Társasjáték Klub egyik nagy kedvencéről szeretnék mesélni. A Love Letter egy kicsi, olcsó, egyszerű, 2-4 személy lefoglalására alkalmas társasjáték, mely rendesen megtornáztatja az agyat. Szárazon a cél annyi, hogy a játszma végén a mi kezünkben legyen a legmagasabb pontértékű lap. Vagy sor se kerüljön a pakli elfogyására, hanem előtte már ki is ejtsünk mindenkit.

 

A játék nem emiatt széles körben ajánlható, hanem azért mert az egész arról szól, hogy egy hercegnőt szeretnénk meghódítani. Ám a királyi udvar sosem volt egyszerű hely. Az intrika átitat mindent és mindenkit. Célunk elérése érdekében a zsebünkben lévő embereket játsszuk ki. Egy egyszerű őrtől a királyig még maga a hercegnő is a bizalmasunk lehet. Minél magasabb tisztséget tölt be a ranglétrában valaki, annál magasabb pontértékű a lapja és annál kevesebb is van belőle a pakliban. Ha valahogy rá tudjuk bizonyítani vetélytársainkra, hogy valamiben mesterkednek (például egy őr megvádolja, hogy kivel áll kapcsolatban a másik játékos <az őr megnevezi, hogy milyen lapot tart a kezében>), akkor az illető kiesik az adott körből. A végcélunk az, hogy 4 alkalommal jusson el a mi szerelmes levelünk a hercegnőhöz. Vagyis vagy kigolyózzuk a többieket, vagy csupán a mi befolyásunk lesz a legmagasabb.

 

 

 

A játékot el lehet érni középkori európai rajzolattal, Legend of the Five Rings-es köntösben, de még Télanyós kiadásban is. Nekem az alap fazon tetszett leginkább. A játékba könnyen bevonhatóak az emberek. Angoltudást igényel a játék, de a szabályaikat gyorsan el lehet magyarázni úgy, hogy segédlet nélkül is lehessen vele játszani.

 

Hátránya talán csak annyi, hogy mivel kiesős a játék pár játékosnak holtidő van néhány percig. Mivel 2-6 perc is lehet akár egy kör, így ez nem jelentős.

 

Kávéházi kis játéknak vagy nagy játékalkalmak színesítésére is bátran ajánlom!

 

Írta: Kozma Ferenc