A Ten Thunder Story

 

 

 

Malifaux földjén, ahol a lélekkövekért és hatalomért folytatott harc dúl, van egy különleges frakció. Ők a Ten Thunder Klán. Amíg a többi csoport látványosan küzd egymással, addig a TT csendben teszi a dolgát és csak egy cél lebeg a szemük előtt: Malifaux  alvilágának az irányítása. A Guild nehezen boldogul a klán felderítésével, hiszen a Ten Thunder erőssége, hogy minden csoportból és a helyi lakosságból is toboroz. Sorai közt minden réteg képviselteti magát. Szép csendben beszivárogtak a városba és a legszervezettebb bűnözői csoporttá váltak.

 

A Ten Thundert a Katanaka klán vezeti. A Katanaka egy kegyvesztett klán, évszázadokkal ezelőtt a Császáruknál eljátszották a becsületüket. A klán ezért orvgyilkosokként, zsoldosokként kényszerült megélni a Három Királyságban. Mivel becsületük visszanyerésére nem volt lehetőség, ezért a sötét oldalt választották. Kiterjedt bűnözői és kémhálózatuk egész Távol-Keletet uralja.

 

A hasadék keletkezésekor Baojun Katanaka, a klán vezére elküldte lányát, Misaki Katanakát, hogy derítse fel az Újvilág nyújtotta lehetőségeket, és kezdje meg a Ten Thunder áldásos tevékenységét odaát.

 

Ennyit röviden a kerettörténetről. A cikksorozatban mesterről mesterre haladva megismerhetitek a Ten Thunder világát és játék stílusát.

 

Elsőnek bemutatom Misakit:

 

„Akkor működik a legjobban ha már nincs Soul Stone-ja…”

 

 

 

Nos a statjai alapján erős Def 6-os, erős WP 7-es, sokélet WD 12, normál WK 5, Jó CG 8. Magát a figurát kicsit macerás összerakni, lándzsára vigyázni, nem eltörni. :) Maga  a figura gyönyörű, mind a póz, mind a kidolgozás.

 

Az alap értékeken kívül kicsit bővebben. A mester maga egy igazi daragép, látszik az abilities-ein is. Meele-s királynőként a lövések ellen kapunk egy Bullet Proof 1-et, ami jobb mint a semmi, illetve a Diving Charge révén még ha közelharcban áll is a modell, simán ki charge-olunk embert és terepet nem nézve!

 

A lándzsánk egy igazi nehézfegyver, MI 7-el sózunk oda, amit megint kétféleképpen tehetünk: vagy simán, vagy villámokat szórva, aminek segítségével blastos sebzést is tehetünk. A maszkot automatán kapjuk ezért a next target trigger instant jön, azaz a sebzés után 4 inchet bármerre pusholódhatunk. Ez nagyon hasznos trigger, hiszen a sebzéseink annyira nem durvák, az alap 2/4/6 villámolva 2/3/5. Van még egy Assasinate trigger az alap dárdához, de ehhez 2 holló kell :(, alapból nehéz kihozni.

 

A Taktikai akciónk szám szerint kettő. Deadly Dance, aminek segítségével, ha 2 inch-nyire  megközelítenek minket, akkor lapdobásért cserébe 2 inchnyire bármerre eltávolodhatunk.

 

A másik a Downburst, aminél Cast. 13-as a célszám és 8-ra megy. A varázslat segítségével a célpontunk körül 3 inchnyire található figurák egy Df13 duel bukását követően 4 inchre elpusholódnak. A maszk automatán benne van, de ha sikerül egy könyvet még belerakni, akkor Misaki meglódul 5 inchet a célpont felé.

 

És jöjjön egy kimaradt ability, amire az elején a legendás idézet utalt (miszerint Misaki Soul Stone nélkül lesz igazán kemény). :) A Risky Ventures ability, miután kifogytunk a kavicsból ad egy plusz flippet a DF duelekre, illetve egy plusz hollót kapunk a MI ütésekre! Na hogy is volt az az Assasinate… :D

 

Persze illik használni az eszünket és egyrészt nem reklámozni, hogy már nincs több kavicsa a mesternek (amúgy is elég szegényes, mert csak kettőt kap cache-be…), mert mi is könnyen Aassasinate áldozatává válhatunk, másrészt ha már kavicsunk nincs lapunk azért legyen!!!

 

 

 

Az Upgradek terén Stalking Bisentó 2SS, de mindenképpen ajánlott, mivel egy 0-ért egy ellenséges modellt Stalked kondicióval ruházunk fel, aminek a következtében +-t kapunk az attack és damage flippekre a modell ellen, illetve ha mozog és charge-ol és Misaki látja, akkor tehet egy ingyenes mozgást felé.

 

A Disguise 2SS-ért kicsit drága upgrade, de cserébe nem fog tudni az ellenfél megcharge-olni.

 

Az Untouchable 1 SS-ért lehetővé teszi, hogy védekező állást vegyünk fel lapdobás nélkül, illetve a baráti modellek 8 inch-en belül egy sebért a bukott horror dueleket abszolválják (Resser + neverborn ellen ajánlott).

 

A Cutpurse 1 SS –ért lehetőséget ad a Pilfer nevű varázslattal, hogy az ellenfél mesterétől egy lélek kavicsot elvegyünk magunknak. Nehézkes, mert Ca5-el Df ellen megyünk, ami átlagosan 5 vagy 6 értékű  a mestereknél… de a red joker mindenre jó! :)

 

Az alapdobozba Misaki mellé kapjuk Ototo-t, a nagyot ütő Henchmant, Shangot a tűzkutyát, mint totemet és 3 db Torekage ninját.

 

 

 

Én tapasztalatból javaslom még Misaki mesterét az öreglányt, Yamazikot, valamint az Orian és a Ten Thunder Brother Blistereket.

 

Összegezve Misaki egy mozgékony verekedős kislány, akire azért vigyázni kell és jól pozícionálni. Játszani vele hangulatos és mókás, ezért minden kezdőnek szívesen ajánlom.

 

Írta: Szabó Péter (Kutya)