Vicces Malifaux szabályértelmezések

 

 

Egy vidám beszélgetésből fakadóan úgy gondoltam felelevenítek egy-két olyan esetet malifaux-s pályafutásomból, amik az öntörvényű szabályértelmezésből adódóan nagyon vicces végkimeneteleket eredményeztek.

 

Geske Dániel „SW@GßL@STER” Ádám:


Oathkeeper értelmezése: Ha eldobsz egy lapot a kezedből, arra az aktivációra fastet kap a figurád. Természetesen ezt minden körben használhatod. Ő Viktóriákkal játszotta, úgy hallottam jól működött a csapat!

 

Szabó „The Last Rulebender” Péter:


Misaki+smoke bomb: Misakira megvette a Kutya azt az upgrade-t, amitől a LOS blokkoló smoke bombo-kat le lehet tenni. Bár elméletileg ezeket csak minion egységek tudnák megcsinálni, Misakit ez kevésbé zavarta. Ő ledobta azt a fránya füstbombát, eltűnt a pályáról, csak hogy a következő körben egy jól előrefuttatott saját figura mellől poppolhasson elő. Ez az upgrade igaz, hogy a Torakagékra lett árazva, de a mesterrel is hatásos tud lenni.

 

Mei Feng Railwalker képességét a Clockwork trap-eken alkalmazta, amiket a Pathfinderek tettek le.

 

És amik történetesen nem construct-ok. Nem gáz igazából, csak 2 trap segítségével több mint 12”-et placelte magát előre a deployból, majd a pálya közepén álló metal gamin mellé, hogy még ugyanabból az egy akciópontból lerúghassa a trapperemet a versenyen. Nem mintha nekem feltűnt volna, hogy azok nem constructok, szóval meg is érdemeltem. :D

 

És a személyes kedvencem a rakétavetős Guild Riflemen gunline. Ugyanis nekik eggyel nő a sebzésük, ha rajtuk van a Focused condition (mindegy, hogy milyen magas szinten, az csak egynek számít, mert az egy kondíció, aminek vannak szintjei, mint +2, +3, stb.). De ez persze sokkal menőbb, ha annyival nő a sebzésük, amekkora a mértéke a Focused condition-nek. Így aztán a 7-8-9-es sebzéskóddal hamar szétlőtték az ellenfél csapatát, merthogy még blastot is tud tenni a moderate és severe sebzésre. Úgy hallottam Sonnia egyszerre esett le egy Witchling handlerrel blastokból.

 

Faragó „Luckfucker” András:


Összességébe véve szerintem én vezetem a listát, ha az elrontott szabályértelmezésekről van szó, főleg még első kiadásban alakítottam igazán nagyokat.

 

Ilyen volt a Mature nephilim, amit a deployomban növesztettem meg sámánnal az első körben, beálltam elé egy vonalba és knock aside triggerrel mindegyik egységemet lecharge-oltam és félrelöktem, de nem sebeztem beléjük (a trigger ezt tudta), majd a legvégén lerohamoztam egy ellenséges egységet ugyanabból az akcióból. Csakhogy ezt a triggert, ami a félrelökést és az ingyen rohamot adja csak ellenfeles egységeken lehetett volna aktiválni. Ezzel cirka 20”-eket csaltam pluszba. Az nem is olyan sok, nem? Versenyen.

 

A freikorps armor-t úgy értelmeztem, hogy semmilyen sebzés nem hat rájuk, ami blastot okoz. Tehát ha Rasputina közvetlen támadással moderate-et sebez egy freikorps armoros figurába, az nem sérül, mert ott volt a kártyán mellette a blast jele. Ügyes kis trükk. :D

 

Második kiadásban a béta tesztelésnél félreértelmeztem a Sub Zero upgrade-et. Kihagytam azt, hogy csak minionok kapják meg az aktiváció megszakító triggert, így aztán szabadon használtam a Snowstormon, Mecha Rideren, meg mindenkin, aki távolságban volt. Csonti meg összerakott egy brutál erős Tara csapatot (amit később le is nerfeltek, hála neki, God bless his name), de semmit nem tudott kezdeni, mert amint megütött bárkit megszakadt az aktivációja. Rulebending > Tactics.

 

Illetve (bár ez nem szabályelemzéssel kapcsolatos) legendásan jó kezdőmeccseket tartottam embereknek Lilith-tel. Történetesen ők hoztak valami alapdobozt + mellé egy kis kiegészítést, én meg egy teljesen komoly felállással legyalultam őket 3 kör alatt. Nagyon jó tanár bácsi voltam bizony! Yosh és Geske is rajtam keresztül ismerkedett meg ezzel a klassz játékkal, tudnának mesélni.

 

 

Szóval ennyi mára, gondoltam megosztom a világgal milyen királyok a fehérvári fiúk. Versenyen aztán odafigyelni ránk!! :P

 

Írta: Snow